Alpha GPC

 
 
Ett annat ämne som jag använder i mitt nootopika-upplägg är Alpha GPC. Som jag tidigare sagt så har jag inte hunnit läsa så mycket den senaste tiden. Men läser man kor tpå internet och t.ex. gymvaruhusets hemsida så står det såhär:

Alpha GPC (L-alphaglycerylphosphorylcholine, även känd som kolinalfoscerat) är en fosfolipidmetabolit som finns i nervcellernas membran. Alpha GPC framställs från sojalecitin och tas upp effektivt och passerar blodhjärnbarriären. I hjärnan främjar Alpha GPC hjärnfunktion och inlärningsförmågan genom att direkt öka syntes och utsöndring av acetylkolin. Alpha GPC kan hjälpa till att skydda nervceller och förbättra signalöverföringen genom att agera som ett förstadium till membranfosfolipider. Alpha GPC används även för att öka frittsättningen av tillväxthormon (GH).

Intressant att det bildas av sojalecitin, ett kosttillskott som jag ju använder. Kan bli en synergistisk effekt där. Det är riktigt tråkigt att jag inte hinner läsa så mycket. När jag slutade på högskolan så såg jag fram emot att jobba och bara läsa det jag ville. Dock har jag ju startat upp mitt eget företag under hösten och vintern + att jag jobbat på posten samtidigt, så har inte haft tid att läsa så mycket. Men efter sommaren är det dags att ta tag i läsandet igen, men först ska vi njuta av sommaren, läsa kan jag göra under vintern när jag inte är så sugen på att vara ute i kylan.