Perfekt dag!!!

Var bara att skriva av mig lite efter denna dagen. Dagen börjar med att jag kommer till jobb på posten. Ska köra en morgonrunda denna veckan. Kommer ut på den cirka 20 minuter senare än vanligt. Det är massa snö och is, så det är halt, man kommer knappt nära lådorna så man får hoppa av, så kommer in väldigt sent efter rundan. Sen mat å sen ut på min andra runda. Precis som innan så är det halt och snöigt så jag fastnar flera gånger med moppen. Trots att jag är sen och det är svårt att köra är jag ändå väldigt positiv. Helt plötsligt märker jag att jag tappat mobilen i snön någonstans, då blev jag så himla sur och kände att nu kommer någon hitta den bla bla. Får köra och leta efter en timmes "ångest" och hittar den till slut. Är ännu mer sen nu. Sen tar moppens batteri slut p.g.a. all energi som gott åt när jag fastnat och jag får vänta på en ny moppe. Hela dan kändes helt upp och ner och fick köra tillbaka efter halva rundan för dagen var slut, vilket innebär ännu mer post imorrn.
 
Om man bortser från dippen i humöret när jag upptäckte att mobilen var borta, så får jag ändå säga att jag hade ett extremt posivivt humör utifrån förutsättningarna och det kändes som att skit samma, det är väl bara att köra tillbaka och köra ut resten av posten imorgon också. Man måste tappa kontrollen ibland. Detta har ju inget med träning att göra, men det har med mindset att göra. Hur man ser på problemen. Jag tänkte hela rundan bara skönt med snö och sol istället för regn, gött att ha jobb, jag har tak över huvudet och mat på bordet, jag är frisk och mitt hjärta fungerar, jag slipper krig,  jag har fantastiska människor i min omgivning som gör mig glad etc. - dvs. positiva tankar. Även om det kändes tungt så var det bara att tänka att detta är egentligen inget problem, det är bara att köra ut posten imorgon istället.
 
Problem finns bara om du skapar de i ditt huvud! Alla skapar vi olika problem i våra huvuden innan dem har hänt.
 
Det är en inställning som jag börjat få in i mitt huvud den senaste tiden. Fokusera på det som verkligen betyder något, så märker du att det inte är så stora problem egentligen när allt kommer omkring.
 
"Varje negativ händelse har en positiv motpol"
 
Nu skrev jag för mycket som vanligt... signing out...
 
 

Massagekurs avklarad!

Jag har precis gått en massagekurs i svensk klassisk massage. Dels för att jag alltid tyckt det verkar intressant, dels för att jag har klienter och andra i min omgivning som sagt att de vill ha och behöver massage, dels för att jag vill jobba med mitt eget företag på heltid och vill kunna ge ett brett utbud av tjänster till mina klienter som har med hälsa att göra. Eftersom det verkligen är roligt att hjälpa andra människor och hålla på med sitt största intresse på heltid.

Det var riktigt roligt att gå utbildningen! Efter vår praktiska tenta där vi skulle massera en timmes helkroppsmassage kom läraren fram till mig och sa: "Det där var ju inga problem... jobba med detta, du kommer hjälpa många". Sen när jag packat ner bänken och vi var på väg ut sa hon när vi pratade på vägen ut: "Du är asgrym... jag skickar alla jag känner i Höganäs till dig". Och jag som var nervös att jag inte förberett mig tillräckligt inför kursen! Skriver inte det för att vara kaxig, utan tyckte det bara var väldigt roligt att höra! Speciellt eftersom jag tyckte det var riktigt roligt.

Nedan ser ni en bild från min första helkroppsmassage efter kursen på min lillebror. Var bara tvungen att ta en bild med alla handdukar på, för han såg så inkapslad ut. Kanske inte ser så proffsigt ut med de olika färgerna, men ibland får man ta vad man har... han tyckte det var riktigt skönt...
 
 


Vitamin D och spenat

Har det senaste halvåret ätit mycket spenat då där finns ett ämne (vad jag läst väääldigt ytligt om iaf) som heter ecdysterone som påminner om testosteron i sin struktur/omvandlas tilll testosteron i kroppen. Har även använt vitamin D-tillskott ett tag också som också kan bidra till testosteronproduktion. De faktorerna i kombination med att jag tränat en aning lättare/mindre hårt, vilat lite mer både från jobb och träning och inte stressat så mycket har verkligen gjort sitt på mina testosteronnivåer, vad jag uppfattar själv iallafall. Sen använder jag ju vitamin D också eftersom vi främst får i oss det från solens strålar, vilka ju inte når oss på vintern. Tar det tillsammans med den fettrikaste måltiden varje dag. Vitaminbrist tros vara kopplat till depressioner. Finns t.ex. mycket i lax (vilket jag också äter mycket av) och mjölkprodukter. Den vitamin D-produkten jag använder finns länkad här. Från mmsports...