HMB-FA

Önskade mig HMB-FA (free acid - inte bundet till kalcium) i julklapp då det är så sjukt dyrt för att använda under dieten. Nu blev dieten och tävlingssatsningen inställd, har tyvärr inte hunnit skriva om det i bloggen tidigare eftersom jag har så mycket att göra, så det kändes dumt att slänga pengarna på något så dyrt. Men så tänkte jag att om jag använder det under dagar då jag är på posten och springer i trappor, där muskelnedbrytningen är som störst samtidigt som jag ändå tjänar en del pengar, så kan jag använda det med gott samvete. Anledningen till att det är så dyrt är för att det ger bättre än HMB-CA (bundet till kalcium), är patenterat av ett företag vilka har sålt säljrättigheterna till Muscletech, ett av världens dyraste märken inom kosttillskottsbranschen, så då förstår man att det är dyrt eftersom inget annat företag kan sälja det och det endast finns en produkt, vilken är bra som alla vill ha. När jag är på posten blir det 3 kapslar HMB-FA, 3 kapslar HMB-CA, 3 kapslar HICA Advanced och 8 gram biolecitin. Vanliga dagar blir det 3 kapslar HMB-CA, 3 kapslar HICA Advanced och 8 gram biolecitin. Har verkligen känt skillnad med kombon av HMB, HICA och biolecitin, lagt på mig muskler utan fett och blir starkare och starkare för varje pass.

Dagsformen

Första överkroppspasset ordinerat av tävlingscoach Erik avklarat. Fick lite myspump i hela överkroppen kändes det som. Dock inte så att musklerna var redo att explodera, men ändå lite. Kommer ihåg en bild jag såg på en kille när jag började träna som hade denna typen av fysik och som jag bara önskade att jag någon gång skulle ha. Kan tyvärr inte hitta bilden på internet då jag inte vet vad jag ska söka på eller vad han heter. Hans lats var ute, han hade bra axelbredd, smal midja, man såg serratus, han var fluffig, symmetrisk, i bra form, fin hy och färg - han hade alltså gjort det som jag anser att bodybuilding handlar om - att bygga en fysik som är estetiskt tilldragande och som hyllar vad man kan göra med den mänskliga kroppen och de mänskliga kroppsformerna. Känns ibland som att väldigt många människor endast utvärderar folks/bodybuilders resultat i gymmet utifrån hur mycket de väger, hur stora de är eller höga vikter de kan klara av att lyfta. För mig är bodybuilding så mycket mer, det är konst! Bodybuilding är när man tittar på en bild eller ett filklipp på någon som poserar och bara inte kan slita sina ögon och kollar om och om igen, när man känner att det är riktigt vackert och en bra balans mellan symmetri, snygga linjer, färg, estetik, definition, massa, förmåga att presentera sig kropp på ett snyggt sätt och mycket annat. Idag har jag stannat upp, tittat på denna bilden, tänkt på den bilden jag en gång i tiden såg på internet som ny ung och aspirerande tonåring i gymmet som hade absolut noll koll på något och innerligt önskade att den typen av fysik vill jag någon gång i tiden bära fram på planeten jorden. Jag har haft bilder av den perfekta fysiken i mitt huvud alltid och vad jag vill skapa och lär mig hela tiden nya saker som gör mig motiverad att bli bättre för varje dag. Idag stannade jag upp och klappade mig själv med stolthet på axeln och sa att jag nådde dit, eller är på väg att nå dit, fast att jag en gång i tiden inte trodde att jag skulle vara möjligt. Men med hårt arbete, på många olika sätt(!), har jag nått dit. Bra jobbat Daniel, har du nått hit idag kan du nå ännu högre i framtiden! (+ i kanten till mig själv att min hand också ser levande ut utan att jag tänker på det, har jag fått med nu när jag poseringstränat senaste tiden)
 

Dagsformen: ca 82,7 kg

Lite dagsform. Tränade 8 set tyngre marklyft, 4 set kabelrodd, 4 set smalt latsdrag neutralt grepp och sen superset traps, sida/baksida delts, triceps och biceps + en shake i början och en i slutet på 100 gram malto vardera. Morgonvikten pendlade idag runt 82,5-82,7 kg (vet dock inte vad den låg på när bilden togs några dagar sedan). Men k änns bra inför dietstart. Är sugen på att bulka aningen hårdare efter dieten. Höja kalorierna med alternativt ha en dag i veckan där jag cheatar med vad jag vill för att hålla strikt resterande. Bra för det mentala att hitta mer balans. Och även lägga upp ett ännu mer periodiserat upplägg inför nästa off-season. Men en sak i taget, nu är det snart diet. Har aldrig haft såhär bra form innan en diet börjar (oftast slutat med denna formen i dietens slut), så det ska bli riktigt spännande att se vad vi kan få fram jag och Erik.