Spiondag på Ica


Har idag varit på Ica och kollat lite innehållsförteckningar på lite olika matvaror som t.ex. kyckling, potatis och fisk. Skriver upp en lista just nu med innehållsförteckning för olika råvaror, så jag vet vilka märken och mat jag ska använda vid deffen till sommaren. Får passa på att göra sånt nu när jag itne har något plugg. Dock måste jag kolla vad som finns tillgängligt på Ica i Halmstad, så att det är tillgängligt när jag börjar. Måste vara ute i god tid...

Mina fettmått: mått 1 - 10,29 kg fett - 25/10-12

 
 
 
Här kommer mina "fettmått". Jag ska ju inte dieta än, men jag ville mest ta måtten nu så att jag vet ungefär hur lång tid det kan ta att gå ner i vikt med ett visst kaloriupplägg. Som ni ser på bilden så tror Andreas att det kan ta 8-12 veckor om jag kör på 10 % mer kalorier på träningsdagar och 10 % mindre kalorier på vilodagar, varav en dag har 20 % färre kalorier än mitt dagsbehov. Dock vet man ju inte hur deffen kommer att gå och hur många kalorier jag egentligen behöver, men förhoppningsvis tar det såhär lång tid. Vill inte att det ska gå för snabbt heller, då jag tror det blir jobbigt att tänka kalorierna för mycket för snabbt. Så tror detta blir lagom.
 
Han föreslår att jag ska försöka komma under 5 mm på de nedre kategorierna i listan för att bli väldigt deffad (om jag kommer ihåg rätt), men att det kan uppfattas som att man ser ohälsosam av utomstående människor. Jag vill gå ner så mycket jag orkar, utan att det blir för jobbigt i skolan och att jag ska kunna håla koncentrationen ändå. Men jag tycker det är bättre att gå ner så mycket som möjligt, så att jag har en buffert och kan äta lite mer efter deffen, så att jag inte går tillbaka upp direkt igen...
 
För er som inte vet hur mätningen går till så används ett intrument (kaliper) och personen tar ut hud/fett och mäter hur tjock detta är i millimeter. Sen skrivs det in på någon hemsida på datorn där det räknas ut hur mycket fett man har.
 
Mina resultat 25/10-12. Nuvarande vikt  87,5-88 kg (använde 88 kg vid mätningen):
Durnim:
11,7 % av kroppsvikten är fett
10,29 kg fett
Lean Body Wight: 77,71
 
Parillo:
10,67 % av kroppsvikten är fett
9,39 kg fett
Lean Body Wight: 78,61 kg
 
Kaliper: Slimguide
Mätare: Andreas Holm
 
Durnim och Parillo är olika sätt som används för att göra uträkningarna. Andreas sa att Durnim är den som ger mest korrekt resultat.
 
 

Motivation

 
 
 
Har tenta på tisdag, sen ska jag försöka ta tag i bloggandet igen. Fast brukar ju inte blogga extremt mycket i vilket fall som helst, men ändå. Kommer lägga ut måtten av Andreas mätning imorgon eller på tisdag, så får ni se hur det ser ut. Nu e det läggdags och imorgon bröst och triceps, sen tentaplugg.