Dagens visdomsord

 
Dagens visdomsord:

“Do what you can, where you are, with what you have”.

Tycker detta är väldigt bra citat. Man hittar ofta ursäkter att inte göra saker man inte gillar och att man inte kan göra det för man inte har rätt redskap eller förutsättningar. T.ex. om jag tränar i gymmet och skulle vilja ha en speciell maskin som är jättebra för att träna en viss muskel och det är svårt att träna den muskeln annars. Då får jag göra det bästa av situationen. Det finns alltid något som fattas i gymmet, det gäller även i livet. Du eller någon annan kommer troligtvis aldrig någonsin att ha ultimata förutsättningar att klara av något. Det gäller istället att försöka skapa sig så ultimata förutsättningar som möjligt och göra det bästa av situationen när du inte har de bästa förutsättningarna. Så länge man tänker att man inte kan göra en sak bara för att man itne har rätt redskap kommer man bara stå och stampa på samma ställe. Detta är något jag själv måste tänka på de gånger jag skyller ifrån mig och inte gör det jag borde. Det hjälper mig ju inte att klaga - det kommer inte bli bättre förutsättningar bara för att jag klagar på att jag inte har rätt förutsättningar, det är ju bara en ursäkt att inte göra det, och då är det bättre att ta tag i det med hjälp av de redskap jag har. Jag kommer aldrig dit jag jag vill om jag inte försöker med det jag har att jobba med.

Celsius


De har en kyl med lite olika proteindrycker och liknande på Sports Club, så var bara tvungen att prova en. Drack den till frukosten, så va kanske lite fel tillfälle att dricka en kolsyrad dryck, men va så spänd när jag vaknade haha. Tyckte den smakade helt ok, typ som läsk - fast utan kalorier. Kom på tanken att om jag går ner i vikt till sommaren och sedan ska försöka lägga på mig kvalitativ massa utan att lägga på mig fett, så är det ju inte så bra om jag skulle vilja dricka någon gång och dricker massa cider med massa snabba kolhydrater och kalorier - det ger ju bara massa onödig fettpålagring. Då skulle man ju kunna blanda typ vodka med Celsius, blir inte fullt så många kalorier och drickan blir samtidigt god. Dock kom jag på att då kan man ju lika gärna dricka lightläsk, vilka inte innehåller några kalorier om jag har rätt, men ändå en bra tanke tycker jag. Dock dricker jag ju inte så ofta, men om man ska gå upp i fettfri massa gäller det ju att ha koll på kalorierna varje dag, speciellt eftersom jag haft så lätt för att gå upp i vikt tidigare. Så lightläsk eller Celsius skulle kunna vara ett bra alternativ. Det står dock att man inte ska kombinera den med alkohol, så där gick den idén i stöpet. Sen kan man ju välja mängden alkohol så man inte behöver dricka så mycket haha ;). Tyvärr står det på burken "Max 2-3 burkar per dygn", vet inte om det beror på den höga koffeinhalten eller de andra ämnena eller vitaminer, men får kolla upp om det är någon av smakerna man kan dricka oftare, tror det finns de som inte innehåller koffein och även utan kolsyra, men det spelar ju ingen roll.
 
 
Fick nu reda på av en läsare attdet inte finns några smaker utan koffein, så där gick idén om att kombinera med alkohol i stöpet. Står även på burken att man inte ska kombinera med alkohol, men jag tänkte ju att man kunde ju ta en burk utan koffein. Men det är väl så att koffein är den största fettförbrännande komponenten, så det hade nog vatt dumt avd e att göra någon smak utan koffein då produkten lovar ökad fettförbränning.
 
Det kändes rätt mättande att dricka kolsyrad dryck efter frukosten, så kan kanske vara bra i början då jag inte vant mig vid att fasta. Men jag tror ju inte att de är en långvarig mättnad. De säger ju att Celsius bränner 100 extra kalorier per burk, så är ju inte fel vid deff... men helt okej smak -läskande - finns på gymvaruhuset också vad jag vet.
 

Dagens visdomsord


“Obsessed is just a word the lazy use to describe the dedicated”

Kanske inte så mycket visdomsord, men tyckte ändå det var ett roligt citat som jag hittade på "Bodybuilding motivation" på facebook, vilka länkade till fbwallpics.com.