Gakick FX
Kom även med 3 gakick i beställningen. Har ju skrivit om den innan också, men är en prestationshöjare som är bra vid t.ex. gymträning. Är så trött efter jobb och benträning idag att jag knappt orkar skriva något. Om ni vill ha mer info finns det på gymvaruhuset.

ZMA FX
Köpte även hem 4 burkar ZMA FX. Behöver väl inte skriva så mycket om produkten, men är ju zink och magnesium vilka ska öka återhämtningen och ge bättre sömn under natten. Finns även på www. gymvaruhuset.com. Orkade inte hämta den fjärde dock. Ska hålla hela sommaren, vilket gjorde att jag fick beställa en del burkar av varje, som ni kommer få se.

Citrulline FX
Köpte även hem en citrullinmalat, vilket ska vara både en prestationshöjare och en NO-produkt som hjälper till att vidga blodkärlen. Jag tog ju bort Gainer Explosion och valde den billigare "Sport Gainer", vilket gjorde att jag kunde kjöpa denna istället. Dock så står det att man ska använda 4 gramper portion, jag kör på 2 gram för det ska räcka ett tag och jag använder ju ändå AAKG också, så 2 gram får räcka. Om det ger effekt då eller inte vet jag ju inte, killen på gymvaruhuset sa att de rekommenderar 4 g bara för att all forskning gjorts på 4 g. Skulle i och för sig kunna använda endast citrullinmalat och skippa AAKG, efter som AAKG endast vidgar blodkärlen, medan citrullin ska vara både prestationshöjare och vidgare, enligt texten nedan. Enligt en artikel i Body så är citrullin bättre för att vidga blodkärlen, men l-arginin (AAKG) är det som kväveoxid (NO) tillverkas ur, så jag tror att det är bra att använda lite AAKG också. Så tar lite av varje istället.

Tror att denna kan vara väldigt bra, står att citrullin är med i ureacykeln, vilket jag tror är en process som avlägsnar avfallsprodukter. Och att malat är med i citronsyracykeln, vilket är en process som utvinner ATP, vilket används som energi av musklerna. Har provat den en gång, men är som vanligt svårt att säga hur mycket den hjälper. Använder den tillsammans med AAKG, beta-alanin, gakick, tyrosine (alla FX).

Såhär står det om produkten:

CITRULLINE FX används för att få bättre pump under träningen och för att motverka muskeltrötthet. Väl värt att testa inför träningen. Ingår ofta som ingrediens i pre-workoutprodukter.

CITRULLINE FX innehåller L-citrullinmalat och rekommenderas till dig som vill ha en prestationshöjare som funkar bra vid de flesta former av aerobisk träning eller en mix av hög och lågrepträning på gymmet, till dig som vill ha bättre pump under träningen eller till dig som ingrediens för dig som vill göra din egen pre-workout mix (PWO).

L-citrulline är en aminosyra som är involverad i ureacykeln, som hjälper till att avlägsna ammoniak.

Malat är en intermediär i citronsyracykeln som troligen står för en viktig del av denna produkts prestationshöjande effekt.

Citrullinmalat används för att motverka muskeltrötthet och för att öka produktionen av kväveoxid (NO).

DOSERING: Blanda en halv skopa (cirka 4 gram) i vatten och drick cirka 45 minuter innan träning. Kan med fördel kombineras med t ex kreatin, arginin, taurin och andra ingredienser som du normalt finns i pre-workoutprodukter. Vi säljer de flesta separat till mycket bra priser!

INGREDIENSER:
100 % L-Citrullinmalat (1:1)