Konditionspass - en dag i veckanKörde ett konditionspass idag efter rygg- och bicepspasset. Blev 15 km/h (började långsammare) i 10 min. Kände inte att jag tog ut mig så att jag behövde spy, kunde nog höjt hastigheten lite. Känns som jag ligger på en rätt bra nivå konditionsmässigt, trots att jag hoppat över konditionspass under förra veckan. Har bestämt mig för att köra endast ett konditionspass i veckan, p.g.a. att jag behöver vila och återhämtning en dag i veckan. Det kanske inte räcker egentligen, men det får bli så, behöver vila ibland. Kom ihåg, hjärtat är också en muskel!

Sliten = förändringar


Har den senaste tiden upplevt mig sliten och jag började därför fundera på vad detta kan bero på och kom fram till 3 alternativ:

1. Jag äter för lite?
- Jag bestämde mig ju som sagt för att gå upp långsamt i vikt, vilket kan ha lett till att jag ätit mindre än vad jag behöver.

2. Dålig sömn?
- Har haft svårt att somna den senaste tiden, dels för att tänkt mycket på skolan och inte kunnat varva enr och dels för att min säng inte är den skönaste.

3. Stress?
- Har stressat upp mig för mycket i onödan över skolan, vilket har lett tilll sämre sömn, vilket betyder sämre återhämtning efter träningen. Detta har utsatt musklerna för fysisk stress, tror jag. Har känt mig skakig i kroppen, speciellt handlederna.

Vad har jag då gjort för att förbättra mig på dessa punkter?
- Jag har ökat kolhydrathaltiga livsmedel under måltiderna med fem gram. T.ex. 5 gram extra bulgur vid varje måltid (efter träning och middag). Detta för att återhämta kroppen tillräckligt och fylla på glykogendepåerna, då jag tränar sex gånger i veckan. 

Ca 2 timmar innnan jag ska lägga mig slutar jag med pluggandet för att chilla, så att jag kan varva ner innan jag ska lägga mig och kan somna lättare, vilket återhämtar kroppen lättare. Har märkt att jag börjat somna lite snabbare och inte ligger för länge och tänker på saker som ska göras i skolan. Jag har heller inte stressat upp mig de senaste dagarna över att jag måste plugga, vilket känns skönt. Känner mig fridfull just nu!

Smartshake - gymvaruhusetKöpte även en ny smartshake till i min senaste beställning, så nu har jag två igen. Tappade bort den ena, så det blev en ny.Denna är bra om du ska ha med dig flera portioner av protein eller kosttillskott under dagen. Har skrivit om den förr, så lägger inte ner mer tid att förklara. Finns på www.gymvaruhuset.com.