Alexey Lesukov - anabola eller bara naturligt välbyggd?
 

Hittade denna killen i en av tidningarna jag lånade av Kringlan under resan, Alexey Lesukov, född 1988 med denna fysiken redani  ung ålder. Vet inte hur gammal denna bilden är, men ändå. Sjukt - anabola?!

Kunde inte få in filmen på bloggen, så här kommer en länk: http://www.youtube.com/watch?v=ZKrZdpN7bVw

Det finns givetvis fler filmer på youtube. Kan vara lite inspiration om ni tappar suget på att gymma...

D-ribose


Nu när jag var på resa så hittade jag en broschyr med Dalblas produkter i, som jag givetvis tog med mig på resan för att ha något att läsa. Jag läste lite om kosttillskottet D-ribose, som är en kolhydrat som återställer ATP nivåerna i kroppen snabbt efter träning. Hmm tänkte jag. Det är ju detta kreatin gör, kan då D-ribose vara liknande/ha samma effekt som kreatin och göra att man blir starkare? Eftersom D-ribose inte är kreatin kanske man kan ta det hela tiden och inte i cykler? Jag frågade Viggo vad han visste i frågan och han sa att han har kunnat en del om det innan, men att han inte har jättestor koll nu. Han sa även att kreatin omvandlas till ADP (vilket jag kände igen när jag hörde det), frågan är om även D-ribose gör detta eller om det endast återställer ATP-nivåerna och om det i så fall har samma funktion som kreatin eller inte... Jag har inte kollat så mycket på saken eller hur många kalorier det innehåller, men det skulle kunna vara ett bra tillskott till träningen för att öka styrkan nu när jag drar ner på maten, bara man inte blir tjock av det/att det innehåller många kalorier. Det kan även vara bra att fylla på med lite snabba kolhydrater efter träningen för att återhämta kroppen och sen dra ner lite på dem långsamma kolhydraterna under efterföljande måltid. Jag har mailat Dalblad för att få reda på lite mer, jag frågade även lite om kreatinpyruvat och deras sojaprotein, jag återkommer när jag har fått svar om dessa. det jag funderad epå angående kreatinpyruvat var om det är så att man åste dricka massor av vatten när man tar detta, vilket man måste när man tar kreatinmonohydrat eller om man bara kan ta det som ett vanligt kosttillskott. Det är kanske inte så bra att ta kreatinmonohydrate på sommaren, eftersom då förbrukar man redan så mycket vatten/vätska - man vill ju inte bli uttorkad när det är varmt precis. Sen funderade jag även att ta deras sojaprotein som nattprotein istället för mitt kasein, får se vad de svarar angående mina frågor om den produkten också.

Topp tre kosttillskott jag gillar...


Jag ska nu ranka de kosttillskott som jag tycker att jag har känt mest förändring av och som har varit bäst enligt mig. Det blir ju svårt att säga om ett mellanmåls-/nattprotein är bra eller säga att jag känner en stor förändring. Jag vet ju att kroppen får protein som den behöver, men jag kan ju inte säga att jag får någon "förändring" eller något annat positivt av det, utan jag ska här lista tre kosttillskott som jag tycker att man känner en skillnad av. Jag har inte provat så mycket i mina dagar, så det finns inte så mycket att välja mellan, men jag tar av vad jag har.

1. Kreatinmonohydrat

Detta är det kosttillskott som verkligen gör det den ska. Man blir starkare och kroppen återhämtar sig mycket bättre under tung träning. Man känner verkligen pumpen/trycket i musklerna efter passet och man känner att man kan öka vikterna på ett helt annat sätt. Högsta betyg från mig! Musklerna blir även fylligare, men det beror en del på att det binds en del vatten i dem. Sen när man slutar men kreatin finns volymen på musklerna givetvis kvar, man har ju tränat upp dem. Jag har hittils bara provat det när jag tränar med 4-6 reps (tung träning). Jag vet inte om det fungerar när man kör fler/många reps, för kreatin ska användas vid tung/explosiv träning, så det får ni ta reda på själva. Ska man tänka att det är tung gymträning i sig med få reps eller ska man tänka att all gymträning är tung och explosiv, det är frågan... Men iallafall, det kosttillskott som jag verkligen har märkt skillnad av! Ett riktigt kanontillskott skulle jag säga!!! Dock ska detta, precis som ZMA, antagligen inte användas om man är under 18. Om ni funderar på att köpa, prata då först med någon inom området. Vissa kosttillskott är inte bra att ta om kroppen inte växt klart.

2. Gainer
Gainer är proteiner i kombination med socker för ett bättre upptag och bätre återhämtning då sockret laddar upp glykogenlagren igen, alltså kolhydraterna som finns i musklerna som förbrukas under träningen. Det är som en liten energikick och väldigt gott att dricka efter träning. Det ska drickas direkt efter träning för bäste effekt då det ska in i musklerna snabbt för att motverka muskelnedbrytning. Den stora skillnaden var nu i början av deffen när jag bytte gainern mot rent protein, jag gick med träningsvärk en dag extra för att musklerna inte återhämtade sig lika mycket. Jag åt i och för sig lite mindre, men den skillnaden var inte så stor egentligen, så om ni vill ha bra återhämtning, köp gainer. Kan dock säga att gainer innehåller mycket mer kalorier (ock socker!) än protein, så om ni ska gå ner i vikt är protein bättre, fast det beror ju på hur mycket kolhydrater det finns i gainern förståss.

3. ZMA

Bra produkt där man märker den största skillnaden i början när man tar det. Piggare på morgonen och sover tyngre, jag tycker personligen att det avtar efter ett tag. Dock har jag märkt det här som vissa skriver i forum att man drömmer mer/djupare och att man kommer ihåg drömmarna lättare. Kan vara inbillning, men nu när vi va på Cypern pratade jag i sömnen jättemycket mer än vanligt och jag har precis börjat på ZMA, kan det ha något med det att göra, att man går djupare ner i drömmen och lever sig in i det? Vem vet... men bra produkt som återhämtar kroppen på ett bra sätt.

Tredjeplatsen utmanas av EsaPro (EAA), men det känns som att jag kan känna ZMA:ns effekt mer än EAA:ts. Jag blir pigg under passen om jag har varit trött innan under dagen, men det kan även bero på att blodet pumpas runt när jag värmer upp och att jag då blir piggare, så därför kommer ZMA före EAA.

På önskelistan:

Om jag fick önska mig något kosstillskott skulle det vara Aloe Vera. Det är bra för upptaget av näringsämnen i kroppen, bra för huden, ger energi och mycket annat som är bra i samband med träning. Dok är det inget kosttillskott jag måste ha/behöver utöver de kosttillskott jag redan tar och det är p.g.a. det lite för dyrt för min smak. Hade det varit billigare så kanske, men eftersom jag inte behöver det i den stora omfattning som jag behöver t.ex. proteinpulver till mellanmål, så använder jag det inte. Men det hade jag köpt om det var billigare. Man kanske skulle slopa finnmedel och prova endast Aloe Vera? Kanske i framtiden...
Det är kul att se hur mitt tankesätt kring kosttillskott har förändrats, förra sommaren tyckte jag t.ex. att kreatin var riktigt fuskigt och att man bara såg större ut, men nu ser jag helt annorlunda på det och har lärt mig mycket om olika produkter och hur de fungerar i kroppen...