Dalblads


Ringde Dalblads idag för att få mer information om deras kreatinpulver. Han jag prade med var världigt hjälpsam, tog sig tid att förklara allting och försökte inte bara sälja det dyraste skiten till mig, även om han redan hade slutat jobba för dagen... go kille. Det va skönt att prata med någon som vill kundens bästa och inte är helt likgiltig som hon på gymgrossiten verkade vara när jag ringde dit. Jag har bestämt mig för Dalblads pulver och egentligen hade jag tänkt att göra en beställning nu, men jag känner att eftersom jag har frågat Lena på hälsoteket så mycket om hennes/gymgrossistens produkter så måste jag nästan köpa en burk där - är lite taskigt annars. Det är typ 70 spänn dyrare där, men får ta den sällen denna gången.

Kreatin


Jag har bestämt mig för att köpa kreatin. Jag kommer antagligen gå upp mycket i vikt på kort tid eftersom det binder mkt vatten till musklerna. Man ska dricka 2 liter vatten per dag när man tar detta då man blir väldigt törstig eftersom kreatinet binder allt vattnet i musklerna, men det får gå. Man blir ju även starkare och får mindre mjölksyra, så jag kommer att orka lite högre vikter. Men det bästa med det är att det hjälper till att återhämta kroppen snabbare, vilket är bra när jag tränar 4 dagar i rad. Kroppen kanske inte hinner återhämta sig på den tiden och om jag får dålig sömn så blir jag trött och kroppen återhämtas inte lika snabbt. Därför är det väldigt bra med detta tillskott. Jag hade nog aldrig ens funderat på det om jag inte hade jobbat som jag gör, men eftersom jag är så trött när jag har jobbat så behöver jag hjälp för att återhämta kroppen och få maximal muskeltillväxt.

Jag funderar på Star Nutritions "Kreatin Monohydrate 100%" eller Kreatin (Monohydrat 99,9%) som är creapure från Dalblads. Jag vet inte vilken jag ska ta för den från dalblads kostar 400 spänn/kg. Den från Star Nutrition kostar 200 kr/kg om man inte tar erbjudande då det kostar typ 150 kr/kg. Men detta ska man ta en gång per dag, morgon eller innan träning. Men om jag väljer det från Dalblads så ska man ta det innan och efter träning, för att fylla på nivåerna igen, detta tycker jag verkar mer logiskt. Mn båda är monohydrat så jag vet inte varför det är så olika. Dalblads är creapure vilket betyder att det är rent och nästan inget annat ämne finns i (99,9%), men det ska Star Nutritions också vara. Båda räcker ungefär ett halvår och är monohydrate, vilket jag tror betyder att det binder vatten. Hydrat=vatten? Jag vet att det binder vatten. Just nu lutar det åt Dalblads för det känns som detta passar mig bäst. Den ända bieffekten folk verkar ha fått från denna är att de blir dåliga i magen, under uppladdningsfasen på 5 dagar, men det kan jag ta. De skriver det i forumet och Martin Stjernkvist på gymmet sa att han blev dålig i magen när han tog det. Jeff sa att han skulle göra en beställning åp den från Star Nutrition, men jag tror attj ag tar den från Dalblads, där får man skopa till. Jag behöevr en skopa så att jag inte överdoserar, för om man tar för mycket kan kroppen sluta producea eget kreatin och det vill jag inte. öppnad förpackning håller ett halvår, så jag tror inte jag kommer hinna använda hela burken. Men ska fundera under veckan vilken jag väljer.

Schema


Måndag
                    Onsdag                    Fredag                    Lördag                    Söndag
Axlar                       Bröst                        Rygg                      Övre bröst               Ben
Triceps                    Undre mage              Övre mage                                            Biceps

Fick ändra schema igen för jag kände att det inte gick med det gamla och träna rygg dagen efter axlar. Det känns som att detta kommer att fungera bra och jag har testat nu en vecka och lördagspasset går riktigt bra! Har alltid tyckt att bröst är tråkigast och jobbigast förr, men nu är det riktigt roligt, speciellt när man har någon som passar hela tiden så att man kan öka lättare. Det enda som kan vara jobbigt är att det är fyra dagar i rad så att jag inte orkar, så därför har jag bestämt mig för att köpa kreatin för att fylla på kreatinnivåerna snabbare inför nästa pass. Jag kan tänka mig att jag inte kommer hinna återhämta triceps mellan måndag och onsdag och magen mellan onsdag och fredag, men det märker vi efter hand. Får väl komma med en utvärdering effter någon månad.